2. Śledź z pestkami dyni

Całość: 811 kcal, B: 51,1g T: 59,4g W: 13,6g)
Składnik | Ilość | Miara domowa |
Śledź, filety solone | 200,0 g | 2,0 x Porcja |
Woda mineralna niegazowana | 125,0 g | 0,5 x Szklanka |
Cebula | 100,0 g | 1,0 x Sztuka |
Ocet winny | 60,0 g | 10,0 x Łyżka |
Słonecznik, nasiona, łuskane | 20,0 g | 2,0 x Łyżka |
Dynia, pestki, łuskane | 20,0 g | 2,0 x Łyżka |
Olej lniany | 10,0 g | 2,0 x Łyżeczka |
Liść laurowy | 2,0 g | 2,0 x Listek |
Ziele angielskie | 2,0 g | 2,0x Sztuka |
Przygotowanie:
Marynata:
- Wymieszaj ocet, wodę, liść laurowy, ziele angielskie.
- Zagotuj i wystudź.
Ryba:
- Opłucz rybę, by nie była zbyt słona.
- Pokrój rybę na kawałki i dodaj cebulę w piórkach. Zalej marynatą i odstaw na noc do lodówki.
Potrawa:
- Odlej marynatę z ryby.
- Dodaj pestki.
- Wymieszaj rybę z pestkami i polej olejem.

Maja
2018-03-29 19:23Idealne przed świętami <3