4. Sałatka z indykiem

2 porcje – 640 kcal, B: 56,3g, T: 17,1g W: 58,2g
Składniki:
Polędwiczka z indyka (surowa) | 200,0 g | 2,0 x Porcja |
Pomidory koktajlowe | 160,0 g | 8,0x Sztuka |
Komosa ryżowa (Quinoa), ziarna | 84,0 g | 6,0x Łyżka |
Szpinak | 75,0 g | 3,0x Garść |
Jarmuż | 50,0 g | 2,5x Garść |
Cytryna | 40,0 g | 0,5x Sztuka |
Kiełki brokuła | 16,0 g | 2,0x Łyżka |
Olej rzepakowy | 10,0 g | 1,0x Łyżka |
Przygotowanie:
- Pokrój mięso i wymieszaj w przyprawie curry.
- Podsmaż indyka na niewielkiej ilości oleju. Pod koniec dodaj na chwilę jarmuż by nieco się poddusił.
- Ugotuj komosę.
- Pokrój na pół pomidory.
- Wymieszaj składniki, polej sokiem z cytryny i dopraw do smaku.

Maja
2018-03-29 19:23Idealne przed świętami <3