bezglutenowe desery na przyjęcie

Pyszne bezglutenowe desery na każde przyjęcie. Zrobisz je w 10 minut

Kulki słoneczn(ikow)e

Fot.: “Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie”

Składniki:

  • 50 g pestek słonecznika
  • 2 łyżeczki miodu akacjowego
  • ½ szklanki poppingu z amarantusa
  • 1 płaska łyżka kakao

Dodatki: pestki słonecznika (lub inne ulubione)

Wykonanie:

Ziarna słonecznika mielimy w młynku, dodajemy miód, amarantus oraz płaską łyżkę kakao i całość bardzo dokładnie mieszamy. Za masy odkrywamy małe kawałki i formujemy z nich małe kuleczki, które możemy ozdobić pestkami albo innymi bakaliami.

Z podanych składników powinno wyjść ok. 30 porcji. Każda porcja to ok. 15 kalorii.

 


Dziennikarka, redaktorka, absolwentka Polonistyki na UW. Woli słuchać niż mówić, biegać niż siedzieć, medytować niż dywagować.
Komentarze: 1

Te ciasteczka wyglądają pysznie. Ja również jestem na diecie bezglutenowej. I też czasem lubię coś słodkiego zrobić. Wczoraj robiłam babkę czekoladową dr oetkera. Szybko poszło i się nawet nie napracowałam. W smaku była bardzo dobra

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *