Kulki słoneczn(ikow)e
Składniki:
- 50 g pestek słonecznika
- 2 łyżeczki miodu akacjowego
- ½ szklanki poppingu z amarantusa
- 1 płaska łyżka kakao
Dodatki: pestki słonecznika (lub inne ulubione)
Wykonanie:
Ziarna słonecznika mielimy w młynku, dodajemy miód, amarantus oraz płaską łyżkę kakao i całość bardzo dokładnie mieszamy. Za masy odkrywamy małe kawałki i formujemy z nich małe kuleczki, które możemy ozdobić pestkami albo innymi bakaliami.
Z podanych składników powinno wyjść ok. 30 porcji. Każda porcja to ok. 15 kalorii.

Monika
2018-02-28 13:23Te ciasteczka wyglądają pysznie. Ja również jestem na diecie bezglutenowej. I też czasem lubię coś słodkiego zrobić. Wczoraj robiłam babkę czekoladową dr oetkera. Szybko poszło i się nawet nie napracowałam. W smaku była bardzo dobra