Śliwka w czekoladzie na jeden gryz
Składniki:
- 150 g suszonych śliwek
- ¼ szklanki wody
- 1 płaska łyżka kakao
- 1 łyżeczka syropu z agawy
Wykonanie:
Śliwki gotujemy 5 minut w wodzie na małym ogniu – do miękkości. Następnie miksujemy (wraz z wodą, w której się gotowały), mieszamy z kakao i syropem z agawy. Z masy formujemy albo małe kulki, albo rozwałkowujemy delikatnie masę i kroimy w paski.
Z podanych składników powinno wyjść ok. 30 porcji. Każda porcja to ok. 15 kalorii.

Monika
2018-02-28 13:23Te ciasteczka wyglądają pysznie. Ja również jestem na diecie bezglutenowej. I też czasem lubię coś słodkiego zrobić. Wczoraj robiłam babkę czekoladową dr oetkera. Szybko poszło i się nawet nie napracowałam. W smaku była bardzo dobra