bezglutenowe desery na przyjęcie

Pyszne bezglutenowe desery na każde przyjęcie. Zrobisz je w 10 minut

Śliwka w czekoladzie na jeden gryz

Fot.: “Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie”

 

Składniki:

  • 150 g suszonych śliwek
  • ¼ szklanki wody
  • 1 płaska łyżka kakao
  • 1 łyżeczka syropu z agawy

Wykonanie:

Śliwki gotujemy 5 minut w wodzie na małym ogniu – do miękkości. Następnie miksujemy (wraz z wodą, w której się gotowały), mieszamy z kakao i syropem z agawy. Z masy formujemy albo małe kulki, albo rozwałkowujemy delikatnie masę i kroimy w paski.

Z podanych składników powinno wyjść ok. 30 porcji. Każda porcja to ok. 15 kalorii.

 


Dziennikarka, redaktorka, absolwentka Polonistyki na UW. Woli słuchać niż mówić, biegać niż siedzieć, medytować niż dywagować.
Komentarze: 1

Te ciasteczka wyglądają pysznie. Ja również jestem na diecie bezglutenowej. I też czasem lubię coś słodkiego zrobić. Wczoraj robiłam babkę czekoladową dr oetkera. Szybko poszło i się nawet nie napracowałam. W smaku była bardzo dobra

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *